Over ons

Over ons 2018-05-22T15:54:32+00:00

VCL Arbo

Om nog meer focus te leggen op het gebied van veiligheid in de breedste zin van het woord is de zijtak VCL Arbo ontstaan.  veiligheidscentrum limburg verzorgt opleidingen en trainingen voor arbo coördinatoren, preventiemedewerkers, medewerker preventietaken, health safety & environment functionarissen en zeker niet onbelangrijk ook voor directie, management leden en de medewerkers op de werkvloer. zij zijn allen dé doelgroep om te leren door te ervaren in de eigen situatie.

Daarnaast detacheren wij  arbospecialisten en ondersteunen u met het schrijven van verschillende noodplannen. Onze eigen Autocad tekenaars staan klaar voor al uw tekenwerk. Ontruimingsplattegronden, brandveiligheidstekeningen etc. Daarnaast voeren onze eigen veiligheidskundige onderzoeken uit en analyseren deze om een betrouwbare nulmeting en/of Arbo advies te geven. Ook kunt u terecht voor algemene Risico Inventarisaties & Evaluaties die getoetst zullen worden door externe specialisten. Een algemene Risico Inventarisaties & Evaluaties verwijst vaker naar de noodzaak tot het uitvoeren van een aanvullende Risico Inventarisaties & Evaluaties die u ook bij Veiligheidscentrum Limburg kunt vinden.

Veiligheidscentrum Limburg

Veiligheidscentrum Limburg is uw specialist op alle gebieden van veiligheid. Wij bieden trainingen & opleidingen aan door héél Nederland, bieden verschillende vacatures aan op het gebied van veiligheid & beveiliging, zorgen voor veiligheid op de werkvloer volgens de arbo-wet & beschikken over een eigen webshop met veiligheidsproducten.

Gestart als opleidingsinstituut, uitgegroeid en geëvalueerd tot een veiligheid totaal leverancier en adviesbureau voor veiligheidszaken. Wij hebben vier businessunits die naast en met elkaar functioneren, ondergebracht binnen de VCL Group. samen kunnen wij een totaalpakket leveren. De VCL Group bestaat uit:

  • VCL Opleidingen
  • Uitzenden &Beveiliging
  • Arbo advies & Training
  • Verhuur & Verkoop

“Wij leggen onze focus op kwaliteit en niet de kwantiteit. In het trainingscentrum wordt er veel aandacht besteed aan het zo realistisch mogelijk maken van oefenscenario’s. De praktijkruimtes zijn ingericht op een waarheidsgetrouwde omgeving, waardoor de cursist een zo realistisch mogelijke ervaring kan opdoen. De veiligheidstrainingen zijn hierdoor van opmerkelijk hoge kwaliteit. Wij zijn ervan overtuigd dat ervaring leert! Wij willen veiligheidstrainingen toegankelijker maken voor iedereen.”

“Door middel van een kwaliteitsgerichte aanpak, streven wij ernaar om binnen vijf jaar het grootste trainingscentrum binnen de provincie Limburg te worden. Daarbij willen wij ook marktleider worden binnen de BHV-markt in haar verzorgingsgebied: Zuid-Limburg.”

Waarom  wij?

  • Wij detacheren diverse arbospecialisten voor opdrachten binnen uw organisaties.

  • Wij ondersteunen uw organisaties in het opstellen van complete noodplannen.

  • Wij leveren een combinatie van tekeningen tot met de planvorming voor diverse opdrachten.

  • Wij bieden u een aanvullende RI&E aan ter bevordering van u organisatie.

Ons VCL Arbo team

Rob Crompvoets
Rob CrompvoetsVeiligheidskundige
Rob Crompvoets is al sinds de start van Veiligheidscentrum Limburg in 2012 betrokken in het ontwikkelproces van de organisatie. Tijdens zijn loopbaan heeft Rob diverse opleidingen gevolgd en ontwikkelingen doorgemaakt. Gestart als techneut, verder ontwikkeld in een combi functie, “Beveiliger II – Brandweerman, tot de kaderfunctie Brandmeester en bedrijfsrechercheur”.
In 2015 is Rob tot specialist crisis management beheersing in de functie van Crisis Coördinator Crisis Management Team geschoold. Met de opgedane kennis adviseert Rob dagelijks organisaties binnen het gebied Arbeidsveiligheid en Crisismanagement vraagstukken. Binnen het domein arbeidsveiligheid is Rob gediplomeerd en SVK geregistreerd veiligheidskundige. Zijn er vraagstukken over opslag, vervoer of werken met gevaarlijke stoffen, risico inventarisaties of BedrijfsNoodOrganisatie plannen, dan bent u bij Rob aan het juiste adres. Bij hem kunt u ook terecht voor het implementeren van een plan van aanpak, veiligheid procedures en het structureel helpen verbeteren van bedrijfsveiligheidscultuur. Gestart en gebleven met de voeten in de klei, kan u een partner verwachten die praktische en beproefde adviezen kan aanreiken.
Rob maakt graag tijd voor u vrij om u te woord te staan en te adviseren!
Remco Vreuls
Remco VreulsVeiligheidskundige CAD Tekenaar
Remco Vreuls is onze CAD tekenaar en daarnaast veiligheidskundige. Ook hij is sinds 2012 werkzaam bij Veiligheidscentrum Limburg en is gespecialiseerd in tekenwerk conform de NEN 1414 normering. Het digitaliseren van bouwkundige tekeningen naar Autocad, het tekenen van ontruimingsplattegronden, veiligheidsplattegronden en brandveiligheidstekening zijn hier onderdeel van. Ook kunt u terecht bij Remco voor Arboadvies, planvorming, Risico Inventarisatie & Evaluatie met plan van aanpak. Remco staat altijd klaar voor u!
Peter Canisius
Peter CanisiusCAD Tekenaar
John Limpens
John LimpensVeiligheidskundige